Madéfalva hagymafesztivál

Szeptember 14-15-16.

Egyesületünk, a Dombóvári Székely Kör immár ötödik alkalommal vett részt a Hagymafesztiválon. Focistáink szívesen jönnek, a játék mellett a színes programok, a helyi fiatalokkal kötött barátságok nagy szerepet játszanak ebben. Két évvel ezelőtt mintegy 60 fővel képviseltük kistelepülésünket, jövőre ismét ilyen népes társasággal tervezünk részt venni a programokon. Emlékezetes maradt a főzőverseny, a dombóvári szakácsok vegyes pörköltjét hamar felvásárolták a helyiek, így jó hangulatban mehettek a Csíki sörös sátorhoz – visszaadni a keresett pénzt a helyieknek.

Maradandó élmény volt a felvonulás, ahogy szombaton délelőtt sorba nyíltak a porták kapui, érkeztek feldíszített lovas szekerekkel a felvonulók, és nagy zeneszó, vidámság kíséretében elindult a hosszú menet Csíkszeredába. Idén fergeteges néptáncelőadásra érkeztünk, a Mereklye Néptánccsoport Számadás című darabja megdobogtatta a szívünket. A Hagymabálban jót mulattunk, előtte kiállításmegnyitón vettünk részt. Szombaton utcabálon voltunk, vasárnap a szentmisén,ahonnan átvonultunk a piactérre és a hagyományos terményszentelés után következhetett a vásárlás, evés-ivás. Este a 3+2 koncert,majd a Brill együttessel még egy jót buliztunk a helybeliekkel.

Nehéz volt a búcsúzkodás, lassan tettük meg azt a száz métert szállásunkig. Villámgyorsan eltelt a négy nap, de megígértük: jövőre ugyanitt.


Fotók


Emléklap

Madéfalva hagymafesztivál