IV. Székely Focikupa, táncház a résztvevő fiatalokkal

2018.04.20-22.

A beszámolót írta: Varga Szilvia

2014-ben a Dombóvári Székely Kör meghívására érkeztek a városba, a Kertvárosban felállított kopjafa szentelésére Szentes Csaba volt és Csibi József mostani madéfalvi polgármesterek. A helyi székelyekkel való kapcsolat innentől fogva datálódik, igen, ennek már 4 éve.

Az ünnepség utáni ebéden került szóba a futball és a Madéfalván hagyományos Hagymafesztivál. Azóta minden évben a dombóvári székelyek részt vesznek a külhoni fesztiválon és rendszeresen mérik össze futballtudásukat a fiatalabb generáció dombóvári és madéfalvi képviselői. Idén már negyedik alkalommal került megrendezésre a Dombóvári Székely Kör által a Székely Futballtorna. A tornára öt csapat fogadta el a meghívásunkat. Bátaszék, Nagymányok, Somberek, Madéfalva és két dombóvári csapat mérkőztek meg egymással a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma sportcsarnokában, Dombóváron 2018. április 21-én. Az eredményhirdetésen a díjakat Kismődi István a Bátaszéki Székely Kör elnöke, Horváth Józsefné és Hoffmann József a Dombóvári Székely Kör nevében adták át. A hatodik Dombóvár 2. számú csapta, ötödik Somberek, negyedik Madéfalva, harmadik Nagymányok, második Dombóvár 1. sz. csapata és a győztes Bátaszék együttese lett. A legjobb mezőnyjátékos Kiss Attila a Bátaszék játékosa lett, a gólkirály Horváth Balázs a Nagymányok lelkes támadója, míg a legjobb kapus díjat Gyimesi György dombóvári játékos nyerte el. Az egyesület a résztvevőket és segítőket vacsorával vendégelte meg, a program táncházzal zárult. Ezúton is köszönjük a finom ételt Kovács Istvánnak (Burginak).

Már hagyomány, hogy a futballtorna hétvégéjén megemlékezik az egyesület a bukovinai székelyek hazatérésének évfordulójára, hiszen a hétvége a jó kapcsolatok ápolása, barátságok építése mellett hangsúlyt fektet a székely gyökerek előtti tisztelgésre és a megörökölt hagyományok ápolására is. Osztom mások véleményét, hogy az ilyen események miatt nem gyökértelen a tartalmas és vidám életünk! A mostani megemlékezésen részt vett Illés Tibor a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnöke, közreműködött a Szucsáva dalkör Puskás Antal vezetésével. Az Egyesület szeretné megköszönni a lelkes, odaadó és önzetlen munkát, a segítőkész hozzáállást, a támogatást mindenkinek: Bükösdi Olgának és Ács Dezsőnek, a Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma vezetőjének és dolgozójának, valamint az Intézménynek a Kissler Söröző tulajdonosának, Kiss Lászlónak, a Humán Park Kft. ügyvezetőjének, Pajter Istvánnak és feleségének Taskovics Ágnesnek; Szabotin Melindának és Szabotin Péternek,Bükkösdi Krisztinának és Tieger Endrének, Märcz Klaudiának, Gyimesi Györgynek, János Ritának, Halmi Tündének, Martinkáné Erős Ágnesnek és Martinka Istvánnak Varga Tamásnak és Steiger Gábornak, valamint a Dombóvári Székely Kör tagjainak: Zsók Ferencnének, Erős Andrásnénak, Szigeti Istvánnénak, Pappné László Ildikónak, Győrfyné Dávid Zsuzsának és Kling Jánosnak, Horváth Józsefné Editnek, Dunai Péternek és feleségének, Marikának, Hoffmann Józsefnek, Jánosi Zolinak és Emőkének, László Józsefnek és Erzsébetnek, Márton Árpádnak. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkárnak, a térség országgyűlési képviselőjének és a Bethlen Gábor Alapkezelőnek.


Fotók