Focikupa 2016

„Mi egy vérből valók vagyunk!” – idéztük a hétvégén több alkalommal is. A Dombóvári Székely Kör második alkalommal szervezte meg, a Székely Futball Tornát, ahol Madéfalváról, Kakasdról, Bátaszékről, Nagymányokról és Nagykónyiból érkező csapatok mérkőztek meg egymással. Szívvel, lélekkel készültünk, hogy újra együtt, jó hangulatban tölthessünk el a szombati napot ismerősökkel, barátokkal. Végül a Kakasd csapata szerezte meg az első helyet. Dombóvár csapata a második, Madéfalva fiataljai a harmadik helyen végeztek. További sorrend: 4. Bátaszék, 5. Nagymányok, 6. Nagykónyi. Mindenkinek gratulálunk a sportszerű, és színvonalas szerepléshez. A legjobb mezőnyjátékos Szabó József lett a Madéfalva csapatából, a legjobb hálóőr Sebestyén András a kakasdi csapatból, díjaztuk még a legidősebb játékost, Horváth Lászlót, aki a bátaszéki csapat tagja. Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár országgyűlési képviselőnk is megtisztelte a sportrendezvényünket, átadta a díjakat a torna végén, valamint a sok segítségért, támogatásért egy külön díjat adtunk át államtitkár úrnak.
Külön főzőcsapata is volt a dombóvári székelyeknek, akik a torna ideje alatt megfőzték a vacsorát, hogy megvendégelhessük kedves barátainkat, majd az est fénypontjaként színvonalas élő, népzene mellett tanulhattunk táncolni.
„Hogy elmeséljem milyen jó, hogy itt vagyunk.
S mint a régi jó barátok egyet mondunk, s egyet gondolunk…
… Hogy történjen bármi, amíg élünk, s meghalunk,
mi egy vérbő valók vagyunk!

A Dombóvári Székely Kör hálás köszönetét fejezi ki mindazoknak a barátoknak, támogatóknak és szponzoroknak, akik a II Székely Futball Torna szervezésében részt vettek, segítették, támogatták a rendezvényt:
Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár
Dombóvár Város Önkormányzata
Nagykónyi Község Önkormányzata
Börcsök Zoltán
Európa Pékség
Magyari Péter
Kissler Söröző, Kiss László
Pajter István
Bogdán László
Dombó-Frucht Kft.

A fiatalabb generációnak :Szabotin Péter és Melinda, Tieger Endre és Krisztina ,Martinka István és Ágnes, Jánosi Zoltán és Emőke, Potyondi Gábor és Dénes Tímea, Steiger Gábor,Gyimesi György, Újvári Péter és Bálint Krisztina,Varga Tamás és Szilvia, Govnik Imre és ifj. Govnik Imre

Külön köszönjük tagtársainknak az odaadó segítséget:
Hoffmann József, Pappné László Ildikó, Szórádiné Bodrogi Noémi, Győrfiné Dávid Zsuzsanna, Kling János, Szűcs József és Marika, Tenczné Zsuzsa, Beréti Istvánné, Kuzsel József és Ica, Horváth József és Eti


Képek az eseményről


Ezt követően táncházzal folytatódott a nap Lehmann Tamással és zenekarával. Vasárnap pedig megemlékezést tartottunk a bukovinai székelyek hazatérésének 75. évfordulójáról. Ünnepi beszédet mondott Asztalos Zoltán, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének elnöke.