Cipős doboz akció

Előző évekhez hasonlóan idén is cipős doboz akciót szerveztünk, a helyi Katolikus Karitász segítségével. Közösen gyűjtöttünk a civil szervezetekkel a nehéz sorsú helyi családoknak és Kárpátaljára is juttattunk az adományokból. Idén először nemcsak kértük az együttműködést a dombóváriaktól, hanem mindazokat, akik december 12-én délután személyesen hozták el a felajánlott játékokat, ruhaneműket és cipős dobozba csomagolt ajándékokat, megvendégeltük. A Pannónia Étterem felajánlásával palacsinta és forró tea várta az adakozókat, valamint Pápai László karácsonyi dalokkal kellemes hangulatot teremtett. Több mint kétszáz cipős doboz, közel huszonöt zsák jó minőségű ruha, 180 tábla csokoládé és több doboz játék gyűlt össze a négy gyűjtőponton.

Sok kárpátaljai gyereknek ez volt az egyetlen karácsonyi ajándék és természetesen elkélt a meleg ruha, lábbeli. A tavalyi gyűjtésünk után kaptuk az alábbi levelet Bene községből:

2017. december 27. 11:50
Kedves Etelka!
Karácsony előtt kiosztásra kerültek az ajándék csomagok, a gyerekek hatalmas örömmel fogadták őket, az erről készült fényképeket mellékelve küldöm.
Nagyon szépen köszönöm Önnek, és mindenkinek, aki részt vett az ajándékok elkészítésében, eljuttatásában, hogy szebbé tették a szegény sorsú kárpátaljai gyerekek Karácsonyát, sajnos idén is több szülő elmondta, hogy enélkül az ajándék nélkül nem lett volna meglepetés a karácsonyfa alatt.
Kívánom mindenkinek, aki bármilyen módon részt vett az akcióban, hogy a Jó Isten százszorosan fizesse vissza az erre fordított időt, pénzt és fáradtságot.
Remélem, hogy jó kívánságaimat valamikor személyesen is átadhatom.

Addig is kívánok a dombóvári csapatnak erőt, egészséget, és békés, boldog új esztendőt.

Őszinte tisztelettel:

Fotók